Feltörekvő csillag: Borna Coric

Borna Coric, egy tizenhét éves horvát tinédzser élete egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el a 2014. októberi Basel Openen. Kihasználva, hogy Rafael Nadal nem volt a legjobb formájában, a horvát teniszező a svájci verseny negyeddöntőjében megverte a spanyol sztárt. Nadalt nemsokkal korábban vakbélgyulladással diagnosztizálták, műtétjét az év végére tervezte. Coric 6-2, 7-6(4)-re győzött.

Az első szettben Coric már háromszor lebrékelte Nadalt, 5-0-ra vezetett. Nadalnak sikerült felkerülnie a kijelzőtáblára, egyszer visszabrékelte a horvát fiút, amint az a szettért szervált. Később, mikor 5-2-nél szervált a szettért újból, Nadalnak sikerült két szett pontot kivédenie, de végül a 19 ki nem kényszerített hibája sokba került neki, így a horvát 34 perc alatt elvitte az első szettet.

A második szett sokkal szorosabb volt, egészen a tie break-ig eljutottak. Coric már az első szett pontját megcsinálta, ezzel bejutott a élete első ATP elődöntőbe.

Ismerje meg Coric-ot!

A világranglista 124. helyezettje, aki 2014. július 28-án tört be a top 200-ba, hat ászt és 17 nyerőt ütött a meccs alatt, míg Nadal 37 ki nem kényszerített hibát csinált.

Példaképei Ivan Gorasevic és Rafael Nadal. Kedvenc felülete a kemény borítás, kedvenc ütése a fonák. Ha nem teniszezne, boxoló lenne.Hozzászolás