Radwanska visszavág Halepnek

Indian Wells, California, USA, 2014
1000-res torna

Az előző két találkozójukkor Agnieszka Radwanska mindkét alkalommal kikapott Simona Haleptől, a BNP Paribas Openen azonban sikerült visszavágnia a román lánynak, aki azóta már a világranglista 5. helyezettje.

Simona Halep neve az utóbbi hónapokban igen gyakran került a főcímekbe, rengeteg dicséretet kapott a WTA ranglista 5. helyére való gyors feljutásáért. Ezen a héten azonban a világranglista 3. helyezettjének, Agnieszka Radwanskának sikerült megállítania a román lányt a középdöntőben, így megakadályozta, hogy Halep egy újabb címet megnyerjen.

Talán az előző találkozóikból merítette a „bosszúvágyát” Radwanska, aki az első szettben viharos gyorsasággal 4-0-s vezetésre tett szert, még az 5-0-ig is eljutott, de végül Halep nyerte az a játékot. Majd utána még megszerzett pár játékot, de ez már késő volt, Radwanska kiszerválta a szettet, 6-3-mal zárva azt.

Halep jól kezdte a második szettet, 3-1-es vezetésig is eljutott, de Radwanska jobban játszott, és a következő 6 játékból 5-öt sikerült hoznia, így nyerte a meccset 6-3 6-4re.

„Pár héttel ezelőtt játszottam már Simonával, így eléggé megismertem a játékát. Nyilvánvalóan szép sikereket ért el az elmúlt pár hónapban” – nyilatkozta Radwanska a mérkőzés után. „Először is, nagyon stabil játékos. Nagyon sok labdát visszaad, és mélyen repülnek a labdái. Ma az volt a taktikám, hogy a meccs elejétől fogva agresszíven játszom, és próbálok minél több nyerőt ütni. Azt hiszem, szerencsés voltam.”

Arra a kérdésre, hogy miből állt az agresszió, azt válaszolta: „Igyekeztem sokszor előre jönni, a hálóhoz szaladni, ha csak lehetett. Persze, azt hiszem, ma jobban is szerváltam, mint máskor, úgyhogy ez is sokat segített.”

Halep, aki a 7. helyről az 5.-re emelkedik következő hétfőn a vereség ellenére, kedvesen nyilatkozott az ellenfeléről.

„Nagyon jól játszott, megérdemelten nyert ma. Minden labdája bent volt, sokat kellett futnom. Azt hiszem, kicsit lagymatagon kezdtem a meccset, nem voltam igazán ritmusban. Ő viszont nagyszerűen játszott. Elég bonyolult a játéka a számomra, mindig nehéz feladat elé állít engem.”

„Ma egyszerűen ő volt a jobb. Biztosan szuperul fog játszani vasárnap is, a döntőben.”

A román lány hétfőn az 5. hellyel a legmagasabb helyezést fogja elérni, amit eddig román versenyzőknek sikerült. A korábbi legmagasabban helyezett versenyzőjük Irina Spirlea volt, akinek a 7. helyig sikerült eljutnia.Hozzászolás