Tenisz turizmus

A ’80-as évektől a szabad szombat bevezetésével jelentősen nőtt a szabadidő mennyisége. Ez lényegében többlet fizetett szabadságot jelentett. Az egészséges életmód került előtérbe. A turisztikát képviselő szakemberek összeültek megvitatni, hogy hogyan lehetne az embereket megmozgatni.

Sorra alakultak a cégek, melyek ezzel foglalkoztak. Ezen turizmusnak két fő iránya alakult ki. Az egyik vonal az ún. látványturizmus. Ilyen lehet például, hogy egy tenisz iránt rajongó emberekből álló csoportot szervezetten kivisznek a wimbledoni teniszbajnokságra. A verseny látványa örömet okoz nekik, ezáltal kikapcsolódnak. A turizmusnak ez egy passzívabb változata. A tenisz turizmus másik ága az előzőnél lényegesen aktívabb jellegű. Ebben oktató kurzusokat szerveznek a tenisz iránt érdeklődők számára, a haladóknak pedig különböző versenyeket, ahol összemérhetik egymással a tudásukat.

Adott egy ember, aki a szabadsága alatt akar megtanulni teniszezni. A legkézenfekvőbb lehetőség számára, hogy befizet, és részt vesz egy 1 hetes tenisztanfolyamon. Ma már az országban is léteznek Nemzetközi Szabadidő Klubok, ahová a sportolni vágyó befizet, és egy helyen mindenféle sportot kipróbálhat, illetve tanulhat. Például aerobicot, strandröplabdát, szörföt, teniszt stb. Ha komolyan akarnak teniszt tanulni, teniszedzőt fogadhatnak, ez azonban külön pénzbe kerül. Ma már Magyarországon is divat sportosnak lenni. Sajnos most még nehéz korrekt partnereket találni az országban az ilyen jellegű turizmus elterjesztéséhez.