Wimbledon 2014 – Kyrgios kiejtette Nadalt

A világranglista 144. helyezettje, Nick Kyrgios nagy meglepetést okozott a wimbledoni bajnokságon, a világranglista vezetőjét, Rafael Nadalt 7-6, 5-7, 7-6, 6-3-ra győzte le fergeteges, félelmet nem ismerő játékkal. Így bejutott a legjobb nyolc közé.

„Azt hiszem, nagyon formában voltam a pályán” nyilatkozta Kyrgios a BBC Televíziónak. „Még most sem jutott el a tudatomig igazán, hogy milyen teljesítményt nyújtottam. Hihetetlenül teniszeztem. A fogadásoknál kicsit szenvedtem, de aztán belejöttem. Nagyon jól adogattam, és most nagyon boldog vagyok.”

„Kezdettől fogva el kell hinnie az embernek, hogy meg tudja nyerni a meccset, és én így is gondolkoztam. Nagyon jól játszom a füvön. Ő is [Nadal] fantasztikusakat ütött, erre mindig is számítani kell tőle.”

A 19 éves Kyrgios szabadkártyával indult a wimbledoni főtáblán, és szerdán a kanadai Milos Raonic-csal méri össze a tudását. Az öt héttel ezelőtti mérkőzésükön, a Roland Garros első körében Raonic jutott tovább három szettben.

1996 óta Kyrgios az első olyan Top 100-on kívüli játékos, akinek sikerült megvernie a világelsőt. Korábban Andrei Olhovsky verte meg Jim Courier-t az 1996-os Roland Garros első körében. Ezen kívül ő az első tizenéves, aki kiejtette a világelsőt. Utoljára ez Rafael Nadalnak sikerült 2005-ben, amikor a Roland Garros elődöntőjében Roger Federert győzte le.

Forrás: atpworldtour

kyrgios1Hozzászolás